Συχνές Ερωτήσεις

Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τις συνηθέστερες ερωτήσεις που μας κάνουν για το σύστημά μας και να σας δώσουμε τις απαντήσεις.

1. Σε τι συνίσταται η καινοτομία των συστημάτων Siccόna?

Το σύστημα Siccόna  είναι Structural 2πλής όψεως με διπλή και τριπλή υάλωση.

Σήμερα, στην ευρωπαϊκή αγορά υπάρχουν συστήματα με διπλή ή τριπλή υάλωση. Αλλά ολοκληρωμένο ανοιγόμενο και συρόμενο σύστημα Structural δεν υπάρχει!

Το σύστημα Siccόna αναπτύχθηκε με βάση την καινοτόμο τεχνολογία, «Structural», που εφαρμόζεται  χρόνια τώρα ευρύτατα και με μεγάλη επιτυχία στο Yαλοπέτασμα διεθνώς.

Η προηγμένη αυτή τεχνολογία εφαρμόζεται στα απλά, τα παραδοσιακά συστήματα αρχιτεκτονικών εφαρμογών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Και μάλιστα στο σύστημα Siccόna η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται και στις δύο όψεις – την εξωτερική και την εσωτερική – με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα διπλής όψεως structural ανοιγόμενο σύστημα.

1. What are the innovatory aspects of Siccόna Systems?

The Siccόna System is a Structural double-face system, double or triple glazed.

Today, in the European market, there is a variety of double or triple glazing systems available. But there are no fully integrated opening or sliding Structural Systems!

The development of the Siccόna system was based on the innovative «Structural» technology, which has been widely used worldwide with great success for years now in curtain wall applications internationally.

This advanced technology is applied to simple, traditional systems for architectural applications, for the first time in Greece and Europe.

And indeed in the Siccόna system this technology is applied to both sides - exterior and interior - thus creating a double-face structural opening system.

2. Και ποια είναι η βασική, η ουσιώδης διαφορά του συστήματος Siccόna έναντι των παραδοσιακών συστημάτων?

Στο σύστημα Siccόna  η υάλωση αποτελεί ένα δομικό στοιχείο που επικαλύπτει από άκρο σε άκρο ολόκληρη την εξωτερική και εσωτερική επιφάνεια του φύλλου. Έτσι το σύστημα αποκτά μια απόλυτα συμπαγή δομή – αντί της συνήθους χαλαρής, όπου απλά η υάλωση συρταρώνει μέσα στο πλαίσιο αλουμινίου.

Έτσι εξασφαλίζεται μια απαράμιλλη λειτουργικότητα, πολύ υψηλή αντοχή, απόλυτη υδατοστεγανότητα και ταυτόχρονα μοναδική αισθητική τελειότητα.

Έτσι το διάσημο πια μοτίβο “Less is more” του φημισμένο αρχιτέκτονα Ludwig Mies van der Rohe, βρίσκει με τα συστήματα Siccόna  την απόλυτη έκφρασή του και στα συστήματα αλουμινίου για αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

3. Πως εξασφαλίζεται η δομική στήριξη (structural support) στο σύστημα Siccόna?

Η δομική στήριξη του συστήματος επιτυγχάνεται από το συνδυασμό ειδικών προφίλ αλουμινίου που έχουμε δημιουργήσει σαν βάση των υαλοπινάκων και τη  χρησιμοποίηση της ειδικής κόλλας 895 SiliconeStructuralGlazingSealant της Dow Corning.

Η κόλλα αυτή είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΤΑ (European Organization for Technical Approvals) για τη συγκόλληση υαλοπίνακα πάνω σε μέταλλο.

4. Τα προφίλ αλουμινίου του Siccόna είναι θερμοδιακοπτόμενα?

Ασφαλώς και είναι. Τα ανοιγόμενα συστήματα Siccόna, 2πλής και της 3πλής υάλωσης έχουν δύο σειρές πολυαμίδια 24mm, και αντίστοιχα τα συρόμενα  2πλής και της 3πλής υάλωσης έχουν δύο σειρές πολυαμίδια 19mm.

5. Με τι είδους υάλωση διατίθεται το Siccόna?

Τα στάνταρ συστήματα Siccόna φέρουν ολοκληρωτικά Σκληρυμένα (tempered), Ενεργειακά Κρύσταλλα (Low-E) των  6-6 mm τα διπλής υάλωσης και 6-5-6 mm τα τριπλής υάλωσης.

Αποτέλεσμα αυτής τους της ειδικής επεξεργασίας είναι να προσφέρουν:

  • Ασύγκριτα επίπεδη και λεία επιφάνεια.
  • Καλύτερη ποιοτικά διαφάνεια και διαύγεια.
  • Αυξημένη μηχανική αντίσταση – 5 φορές πιο ανθεκτικό από το απλό γυαλί.
  • Καλύτερης ποιότητας επίστρωση με το ενεργειακό υλικό.
  • Επαρκή αντοχή στις μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας – δεν υπάρχει κίνδυνος  θερμικού σοκ.
  • Ασφαλή θραύση – σε περίπτωση θραύσης, σπάζει σε πολύ μικρά ακίνδυνα κομμάτια  – μικρότερα από 0,5 cm² το καθένα.

Βεβαίως αυτή είναι η στάνταρ εκδοχή κρυστάλλων των συστημάτων Siccόna. Εκτός όμως από αυτή το structural σύστημα Siccόna προσφέρει και άλλες επιλογές στην υάλωση.

Προσφέρει τη δυνατότητα στον αρχιτέκτονα ή τον χρήστη του, να επιλέξει ο ίδιος για κάθε άνοιγμα ή έργο του τον ιδανικό συνδυασμό των εξειδικευμένων χαρακτηριστικών που επιθυμεί και να «φτιάξει» το δικό του σύστημα Siccόna, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ως προς:

  • Την αυξημένη ενεργειακή αποτελεσματικότητα (τιμή U) με το γέμισμα των θαλάμων υάλωσης με Αrgon.
  • To επιθυμητό επίπεδο ηχομόνωσης
  • Την επιθυμητή ορατότητα: διαφανής, ημιδιαφανής (καθρέφτης one-way), αδιαφανής (γαλακτερή).
  • Αντιδιαρρηκτική ή αλεξίσφαιρη προστασία με την επικόλληση πολλαπλών κρυστάλλων.

6. Ποιοί είναι οι συντελεστές θερμοπερατότητας του συστήματος?

Για τα συστήματα 3πλής υάλωσης και για διάσταση 1,00 x 2,20m, το U value είναι 1,26 W/m²K. Για μεγαλύτερο άνοιγμα το U value των συστημάτων Siccόna  θα είναι ακόμα χαμηλότερο.

Για τα σσυτήματα 2πλής υάλωσης και για διάσταση 1,00 x 2,20m, το U value είναι 1,82 W/m²K. Για μεγαλύτερο άνοιγμα το U value των συστημάτων Siccόna  θα είναι ακόμα χαμηλότερο.

7. Σε ποιο φορέα έχει πιστοποιηθεί το σύστημα?

Το σύστημα Siccόna  είναι πιστοποιημένο από το γερμανικό ινστιτούτο IFT Rosenheim, που είναι το πιο αυστηρό και αξιόπιστο Ευρωπαϊκό ινστιτούτο πιστοποίησης.

Σύμφωνα με τα πιστοποιητικά του IFT Rosenheim, το Siccόna συμμορφώνεται πλήρως με τις υψηλότερες απαιτήσεις της οδηγίας ΕΝ 14352-1 της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο ως προς την ενεργειακή του συμπεριφορά (θερμομόνωση), την αντοχή στην ανεμοπίεσητην υδατοστεγανότητα και την αεροπερατότητα.

8. Πού κατασκευάζεται?

Τα συστήματα Siccόna κατασκευάζονται σήμερα αποκλειστικά από την Center-al, στη Χαλκίδα, σε υψόμετρο 50m. Έτσι εξασφαλίζεται ο ολοκληρωτικός ποιοτικός έλεγχος της παραγωγής.

9. Ποιος κάνει την τοποθέτηση?

Την ευθύνη για την τοποθέτηση των κουφωμάτων θα έχει η Center-al με το εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών της - εγκαταστατών.

10. Σε τι φινιρίσματα διατίθεται?

Τα συστήματα Siccόna προσφέρονται σε τρείς διακριτικούς και διαχρονικούς χρωματισμούς: μαύρο ανοδιωμένο, λευκό και γκρι ηλεκτροστατικά βαμμένα.

11. Ποιοι περιορισμοί υπάρχουν στα μεγέθη των εφαρμογών (διαστάσεις/ βάρος)?

Τα ανοιγόμενα συστήματα Siccόna φέρουν  μηχανισμό ROTO που σηκώνει βάρος μέχρι 130kg. Αυτό σημαίνει  ότι οι μέγιστες διαστάσεις φύλλου για διπλή υάλωση είναι τα 3,25m²  και για τριπλή υάλωση τα 2,5m².

Τα συρόμενα συστήματα Siccόna φέρουν το μηχανισμό της HAUTAU που σηκώνει βάρος μέχρι 400kg. Αυτό σημαίνει  ότι οι μέγιστες διαστάσεις φύλλου για διπλή υάλωση είναι τα 10 m² και για τριπλή υάλωση τα 7,5m².

12. Μπορεί η κάσα του συστήματος να εντοιχιστεί πλήρως μέσα στον τοίχο?

Φυσικά και μπορεί. Στο ανοιγόμενο σύστημα Siccόna μπορεί να εντοιχιστεί πλήρως η κάσα από την εξωτερική όψη, ενώ στο συρόμενα σύστημα ο εντοιχισμός μπορεί να γίνει και από τις δύο όψεις (εσωτερική και εξωτερική).

Για την διευκόλυνση του εντοιχισμού της κάσας, διατίθενται ειδικοί στρατζαριστοί οδηγοί στη σειρά Siccόna Accessories.

13. Μπορεί ο οδηγός του συρόμενου συστήματος Siccόna να ενσωματωθεί πλήρως μέσα στο δάπεδο? Και πως διασφαλίζεται η απορροή του νερού?

Πράγματι ο οδηγός του συρόμενου συστήματος έχει τη δυνατότητα να εγκιβωτιστεί πλήρως στο δάπεδο (εξέχει μόνο κατά 5mm ο inox οδηγός των ράουλων).

Για την διευκόλυνση του εντοιχισμού της κάσας και την ομαλή απορροή του νερού στο αποχετευτικό σύστημα, διατίθενται στη σειρά Siccόna Accessories ένα ειδικό σετ εγκιβωτισμού του οδηγού, εφοδιασμένου με ειδικές οπές-εξόδους που οδηγούν στο αποχετευτικό δίκτυο

Το σετ εγκιβωτισμού αποτελείται από ένα προφίλ γαλβανιζέ λαμαρίνας 2mm ύψους 9,2 cm, που μπαίνει στο δάπεδο και ένα ακόμα ανοξείδωτο προφίλ 1,5mm, που μπαίνει ανάμεσα στο γαλβανιζέ προφίλ και τον οδηγό και αποσκοπεί στην προστασία του οδηγού του συστήματος από τη διάβρωση.

14. Τι είναι η βαλβίδα αντιστάθμισης πίεσης και πότε ακριβώς μπαίνει?

H Βαλβίδα Διπλής Διόδου, αντισταθμίζει αυτόματα την εσωτερική πίεση του αέρα μεταξύ των κρυστάλλων με την εξωτερική ατμοσφαιρική πίεση, όταν η διαφορά πίεσης μεταξύ αυτών υπερβαίνει τα 80 millbar.

Αυτή εφαρμόζεται στα συστήματα Siccόna  2πλής υάλωσης όταν δεν χρησιμοποιείται το αέριο Argon.

Επίσης, υπερβολική διαφορά πίεσης παρουσιάζεται όταν υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ του σημείου κατασκευής του συστήματος και του σημείου που τοποθετείται (π.χ. κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας – βουνό), ή όταν το σύστημα τοποθετείται σε πολύ θερμά κλίματα.

15. Γιατί είναι τελικά το σύστημα Siccόna «παντός καιρού»?

Το διπλής όψεως structural σύστημα Siccόna είναι εγγυημένα παντός καιρού – χάρις στην ολοκληρωτική σχεδόν εξωτερική του υάλωση, τα ισχυρά  περιμετρικά του λάστιχα τύπου EPDM, καθώς και στον ενσωματωμένο  ατσάλινο περιμετρικό μηχανισμό  πολλαπλών κλειδωμάτων (ανοιγόμενα) και την απόλυτη εφαρμογή που προσφέρουν τα ράουλα Hautau (συρόμενα).

Όλα τα στοιχεία συνταιριάζονται μεταξύ τους κατά τρόπο αισθητικά και λειτουργικά άψογο, και δημιουργούν ένα ενιαίο συνεκτικό σύνολο διαφανούςαρχιτεκτονικής

16. Και τι περισσότερο προσφέρει το structural σύστημα Siccόna έναντι των παραδοσιακών συστημάτων?

Το πρώτο και εμφανές με την πρώτη ματιά πλεονέκτημα του συστήματος  Siccόna είναι η μίνιμαλ, ολοκληρωτικά κρυστάλλινη και εκπληκτικά επίπεδη εμφάνισή του. Το πάθος για εφαρμογή  της σύγχρονης αρχιτεκτονικής αντίληψης που εκφράστηκε από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Ludwig Mies van der Rohe με το διάσημο πια μοτίβο του: “Less is more”.

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η υπέρτατη αντοχή του στα μεγάλα ανοίγματα και βάρη, αλλά και την ανεμοπίεση, την κρούση και το θερμικό σοκ (απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας) και την πολύ εντατική χρήση.

Και αυτό γιατί η υάλωση εκτός από την υψηλή ποιότητά της, δεν συρταρώνει απλά μέσα σε κάποιο πλαίσιο, αλλά αποτελεί ένα αυτόνομο δομικό στοιχείο που ενισχύει αποφασιστικά τη συμπαγή δομή του συστήματος.

Το τρίτο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η εξέχουσα συμπεριφορά του στις υψηλές σύγχρονες απαιτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας. Συμπεριφορά που εξασφαλίζεται από την ενισχυμένη θερμοδιακοπή του συστήματος και τα διπλά ή τριπλά ειδικά σκληρυμένα ενεργειακά κρύσταλλα Low-E των 5 & 6mm, και πιστοποιείται από το γνωστό ανα την Ευρώπη για την αυστηρότητά του γερμανικό ινστιτούτο IFT Rosenheim.

Το τέταρτο σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος Siccόna είναι οι πολλαπλές επιλογές που προσφέρει στον αρχιτέκτονα ή τον χρήστη του. Του δίνει τη δυνατότητα  να επιλέξει ο ίδιος για κάθε άνοιγμα ή έργο του τον ιδανικό συνδυασμό των εξειδικευμένων χαρακτηριστικών που επιθυμεί, ως προς την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, το επιθυμητό επίπεδο ηχομόνωσης, την επιθυμητή ορατότητα  των κρυστάλλων, την ασφάλεια ή ακόμα και την αντιδιαρρηκτική ή την αλεξίσφαιρη προστασία του κτιρίου.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι «φτιάχνει» το δικό του σύστημα Siccόna, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του. Μια μοναδικότητα που κανένα άλλο σύστημα δεν προσφέρει.

17. Και με τι χειρολαβές συνοδεύονται τα συστήματα Siccόna?

Υπάρχει μεγάλη ευχέρεια εκλογής από τα πόμολα της εταιρίας Convex που έχουμε επιλέξει σαν τα πιο κατάλληλα για το design τους, τη λειτουργικότητά τους και το αρμονικό τους ταίριασμα με την κρυστάλλινη αισθητική των structural συστημάτων  Siccόna.

18. Πόσα χρόνια εγγύηση έχει το σύστημα?

Τα συστήματα Siccόna συνοδεόνται με 10ετή γραπτή εγγύηση. Στην εγγύηση περιλαμβάνονται τα κρίσιμα σημεία που αφορούν στην ποιότητα της κατασκευής – π.χ. δεν θα ξεκολλήσουν και δεν θα υγροποιηθούν τα κρύσταλλα – καθώς και στη σωστή λειτουργία των μηχανισμών, εφόσον χρησιμοποιούνται και συντηρούνται βάσει των προδιαγραφών των κατασκευαστών τους.  

19. Τι εννοείτε με τον όρο Siccόna Accessories? Και τι περιλαμβάνετε σε αυτά?

Αυτό που περιλαμβάνει η κατηγορία αυτή των προτάσεων της Siccόna, είναι ειδικές κατασκευές που δίνουν τη δυνατότητα στον αρχιτέκτονα ή τον κατασκευαστή του κτιρίου να χρησιμοποιήσει τα ανοιγόμενα ή συρόμενα συστημάτα Siccόna με τον τρόπο που αυτός θα επιλέξει, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητα και η επισκεψιμότητά τους.

Σήμερα η γκάμα των αξεσουάρ Siccόna περιλαμβάνει τα εξής:

(α) Σετ εγκιβωτισμού οδηγού συρόμενων – αποτελείται από ένα γαλβανιζέ προφίλ 2mm και ύψους 9,2 cm, που τοποθετείται στο δάπεδο και φέρει ειδικές οπές-εξόδους απορροής των νερών, κι΄ ακόμα από ένα ανοξείδωτο προφίλ 1,5mm, που μπαίνει ανάμεσα στο γαλβανιζέ προφίλ και τον οδηγό και αποσκοπεί στην προστασία του οδηγού του συστήματος από τη διάβρωση.

(β) Στρατζαριστούς οδηγούς για τον εντοιχισμό της κάσας των συρόμενων συστημάτων.

(γ) Στρατζαριστούς οδηγούς για τον εντοιχισμό της κάσας των ανοιγόμενων συστημάτων.

Copyright 2013 - Siccona by Center-al